Kaartspellen 2 personen


Prijs

  

leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Enig resultaat

Leuke kaartspellen voor 2 personen

Met kaartspellen voor 2 personen kun je veel plezier beleven zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Het is makkelijk mee te nemen waardoor je het overal met z’n tweetjes kan gaan spelen. Er zijn veel kaartspellen op de markt die allemaal iets unieks te bieden hebben aan jou. Echter zijn de meeste kaartspellen pas leuk wanneer ze met meer dan 2 personen gespeeld worden. Soms heb je nou eenmaal niet zo veel spelers om het spel mee te spelen. Daarom worden hier een aantal leuke kaartspellen die bedoeld zijn voor 2 personen voor jou op een rijtje gezet.

Soorten kaartspellen voor 2 personen

Er zijn meerdere spellen die je kunt spelen met dezelfde pak kaarten. Met een standaard pak kaarten voor poker, blackjack etc. kan je tientallen spellen mee spelen. Wil je het meeste uit een pak kaarten halen, dan kun je het beste een standaard pak kaarten halen. Andere complexere kaartspellen kunnen gespeeld worden met speciale kaarten die specifiek bedoeld zijn voor dat spel. Hoewel deze kaartspellen minder mogelijkheden hebben, kunnen ze ook erg leuk zijn om te spelen. Het is namelijk iets totaal anders dan wat je kunt spelen met een normale pak kaarten. Voor het leukste speelplezier kun je natuurlijk een normale pak kaarten bij je hebben en een aantal speciale kaarten voor complexere spellen.

Kaartspellen voor een normale pak kaarten

Laten we eerst gaan kijken naar spellen die je kunt spelen met een normale pak kaarten. De meesten hebben ergens wel een pak kaarten rond liggen namelijk. Je kunt dus al gelijk beginnen met het spelen van deze spellen. Houd ermee rekening dat de pak kaarten compleet moeten zijn om het spel te kunnen spelen.

Old maid game

Dit kaartspel voor 2 personen wordt gespeeld met een standaard pak kaarten en één joker. Een normale pak kaarten bevat twee jokers, dus haal de ene joker uit het spel. Vervolgens worden de overige kaarten verdeeld over beide spelers totdat er geen kaarten meer overblijven. Met twee spelers heb je een best groot aantal kaarten. Nadat je de kaarten hebt ingezien, mag je alle dubbele kaarten weggooien. Dit zijn de kaarten die eenzelfde waarde hebben. Dus heb je bijvoorbeeld 2 zevens, dan mag je ze weggooien. Dit doe je totdat er geen dubbele kaarten meer over zijn. Het doel van het spel is om nu de kaarten van de tegenstander te pakken zodat je al jouw kaarten weg kan gooien. Er is echter één extra kaart, en dat is de joker. Degene die als laatste de joker in handen heeft, heeft verloren. Er zit natuurlijk ook een twist aan dit kaartspel voor 2 personen. Je moet telkens een kaart uit de hand van de tegenstander pakken. Maar je weet niet welke kaart het eigenlijk is. Dus als je niet zo veel geluk hebt, kun je net zo goed de joker overnemen van de tegenstander. Het einde is natuurlijk het spannendste wanneer er slechts 3 kaarten overblijven. Je hebt dan 50% kans om te winnen en 50% kans om te verliezen. 

Liegen kaartspel

Dit kaartspel voor 2 personen wordt gespeeld door de hele pak kaarten te verdelen over de spelers. Je mag de jokers voor dit spel weglaten. Het doel van het spel is om al jouw kaarten weg te spelen. Heb je geen kaarten meer, dan heb je gewonnen. De beginnende speler legt 1 kaart met de waarde omhoog zodat er gezien kan worden welke kaart het is. Vervolgens moet de andere speler een kaart met óf dezelfde waarde óf dezelfde afbeelding neerleggen. Deze kaart wordt echter ondersteboven neergelegd. De tegenstander weet dus niet welke kaart je hebt neergelegd. Je kunt namelijk net zo goed liegen dat de kaart op de stapel hoort. Wanneer je wordt gesnapt, moet je alle kaarten van de stapel voor jezelf nemen. Wanneer de tegenstander verkeerd heeft geraden, moet hij alle kaarten van de stapel pakken. Bij dit kaartspel voor 2 personen is het dus belangrijk om de strategie van de tegenstander te achterhalen.

Pesten kaartspel

Bij pesten is het ook de bedoeling dat je zo snel mogelijk al jouw kaarten wegspeelt. Beide spelers beginnen met 7 kaarten. De overige kaarten dienen als trekstapel. Om de beurt leggen de spelers ieder een kaart neer. Om een kaart te mogen neerleggen, moet de volgende kaart een gelijke of hogere waarde hebben dan de neergelegde kaart. Wanneer je geen kaarten kan neerleggen, moet je een kaart van de trekstapel pakken. Wanneer een speler nog 1 kaart in zijn bezit heeft, moet hij kloppen of ‘laatste kaart’ roepen. Doet hij dit niet en speelt hij zijn laatste kaart weg, dan moet deze speler opnieuw een kaart van de stapel pakken. Degene die als eerste alle kaarten heeft weggespeeld, wint.

Zenuwen kaartspel

Dit kaartspel voor 2 personen is erg eenvoudig om te spelen en is heel snel gebeurd. Heb je niet veel tijd, dan is dit het perfecte kaartspel voor jou. Het principe is hetzelfde als bij pesten, alleen draait hier alles om snelheid. Bij dit spel moet je steeds een kaart op de stapel leggen wanneer de waarde hoger of hetzelfde is als de neergelegde kaart. Echter zijn er geen beurten bij dit spel. Je mag dus zo vaak mogelijk een kaart op de stapel plaatsen als je maar een geschikte kaart hebt. Degene die als eerste alle kaarten wegspeelt heeft gewonnen.

Leuke kaartspellen met speciale kaarten

Er zijn vele kaartspellen die met speciale kaarten gespeeld kunnen worden. Een bekend spel dat vaak gespeeld wordt, is het spel ‘Cards Against Humanity’. Dit spel bevat kaarten met verschillende situaties waarbij je een andere set aan kaarten kunt gebruiken om de lege velden in te vullen. Het doel is om de leukste situatie te creëren met de kaarten die jij hebt. De lezer kiest vervolgens de leukste uit. Andere kaartspellen voor 2 personen die ook aan te bevelen zijn, zijn SkipBo, Set en Beverbende.