Prijs

  

leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Resultaat 1–20 van de 135 resultaten wordt getoond

Leuke spelletjes voor 2 personen

Als je iemand op bezoek hebt, kan het een goed idee zijn om leuke spelletjes voor 2 personen te spelen. Op deze manier heb je altijd iets te doen wanneer vrienden of familie langskomen. Vaak zijn deze spellen een leuk tussendoortje wat je in maximaal 30 minuten uitgelegd en gespeeld kunt hebben. Het kan wel eens lastig zijn om spellen te vinden die ook leuk zijn met slechts twee personen. Hier worden een aantal leuke spelletjes aanbevolen die jouw visite een stukje leuker maken.

Soorten leuke spelletjes voor 2 personen

De variatie in leuke spelletjes die je kunt doen voor 2 personen is enorm. Het is daarom belangrijk om een enige categorisering tussen de spelletjes te maken. De eerste soort spelletjes zijn bordspelletjes. Dit soort spelletjes nemen relatief meer ruimte in beslag dan andere spelletjes, maar je krijgt er wel veel plezier voor terug. Dobbelspellen zijn eigenlijk vrijwel altijd leuk met 2 personen, waarbij kaartspellen nog wel eens meer spelers gevraagd wordt.

Dobbelspellen

Zoals gezegd zijn de meeste dobbelspellen leuk om te spelen met 2 personen. In deze categorie is gelukkig ook erg veel te kiezen. Enkele van onze favorieten zijn: Clever, Calavera, Keer op Keer en Geven en Nemen. Maar ook met een spel uit de Qwixx serie zit je uiteraard niet snel fout!

Kaartspelen

Veel kaartspelletjes zijn ook leuk met 2 spelers. Dit is echter niet altijd het geval! Hieronder geven wij dan ook voorbeelden van spellen die wij aanraden met 2. Onze favorieten hierin zijn bijvoorbeeld de slagenspelen (zoals klaverjassen). En dan hebben wij het bijvoorbeeld over de Claim serie, Herrlof en King Fridge.

Roll & Write

Roll & Write is een categorie welke vrijwel altijd goed te spelen is met 2 spelers. Denk hierbij aan Welcome To, Imperial Settlers Roll and Write maar ook bijvoorbeeld Railroad Ink.

Coöperatieve Spellen

Deze spellen zijn in onze bescheiden mening vaak het beste met 2 spelers. Met meerdere spelers kan het voorkomen dat er een dominante speler aanwezig is die alle beslissingen neemt. Uiteindelijk heb je met 2 spelers toch meer het gevoel dat je met alle onderdelen van het spel bezig bent. Gegarandeerd vele uren spelplezier!

Patchwork bordspel

Dit leuke bordspel voor 2 personen is bedoeld voor de echte puzzel liefhebbers. Het spel bestaat uit meerdere puzzelstukjes en een bord. Het doel is om jouw deel van het bord met zo veel mogelijk puzzelstukjes te vullen. Het spel is ook makkelijk mee te nemen op reis. Maar let er wel op dat je een tafel nodig hebt om het spel te spelen. De losse puzzelstukjes kunnen namelijk makkelijk kwijtraken wanneer er geen goede ondergrond is.