8 leuke spelletjes voor 2 personen


Prijs

  

leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Toont alle 10 resultaten

8 leuke spelletjes voor 2 personen

Als je iemand op bezoek hebt, kan het een goed idee zijn om leuke spelletjes voor 2 personen te spelen. Op deze manier heb je altijd iets te doen wanneer vrienden of familie langskomen. Veel spellen zijn leuker wanneer het met meerdere spelers gespeeld wordt. Het kan daarom wel eens lastig zijn om spellen te vinden die ook leuk zijn met slechts twee personen. Hier worden een aantal leuke spelletjes aanbevolen die jouw visite een stukje leuker maken.

Soorten leuke spelletjes voor 2 personen

De variatie in leuke spelletjes die je kunt doen voor 2 personen is enorm. Het is daarom belangrijk om een enige categorisering tussen de spelletjes te maken. De eerste soort spelletjes zijn bordspelletjes. Dit soort spelletjes nemen relatief meer ruimte in beslag dan andere spelletjes, maar je krijgt er wel veel plezier voor terug. Een andere categorie waarmee je de spelletjes kunt onderscheiden zijn kaartspelletjes. Deze spelletjes worden gespeeld met kaarten. Dit kunnen speciale kaarten zijn die bedoeld zijn voor een specifiek spel, maar het kunnen ook universele kaarten zijn die bedoeld zijn voor meerdere spellen als blackjack en poker. Als laatste zijn er de overige spelletjes waar specifieke dingen voor nodig zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld drinkspelletjes of casino spellen.

Battleship bordspel

Dit leuke spelletje voor 2 personen is wereldwijd bekend. Het principe is dat er twee speelvelden zijn waarin schepen op een willekeurige positie worden geplaatst. De twee spelers proberen van elkaar te raden waar de schepen zich bevinden. Het doel is om alle vakjes waar een schip zich bevindt aan te vallen. Een schip is volledig gezonken wanneer alle vakjes waar dit schip zich op bevindt wordt geraakt. De speler heeft gewonnen wanneer alle schepen van de tegenstander zijn gezonken. Het spel is eenvoudig te begrijpen en dus je kunt er makkelijk aan beginnen.

Blackjack kaartspel

Blackjack kan eenvoudig met slechts twee personen gespeeld worden. Om het spel spannender te maken zou je ervoor kunnen kiezen om geld in te zetten bij het spelen. Wanneer je met twee spelers blackjack speelt, zijn er twee rollen. Er is een dealer en er is de speler. Een stapel kaarten wordt goed geschud waarbij vervolgens twee kaarten worden neergelegd voor zowel de dealer als de speler. Het doel is om de totale waarde van de kaarten het dichtst mogelijk bij 21 te krijgen. Echter moet je opletten dat je automatisch verliest wanneer de totale waarde boven de 21 uitkomt. Jouw inzet wordt verdubbeld wanneer je de dealer verslaat.

Old maid game kaartspel

Dit leuke kaartspel voor 2 personen kan ook met meerdere spelers gespeeld worden. Het doel van het spel is aan het einde geen kaarten meer over te houden. Het spel bestaat uit een pak standaard kaarten met één joker erin. Degene die aan het einde van het spel de joker heeft, heeft verloren. De kaarten worden verdeeld over de spelers. De spelers mogen vervolgens alle dubbele waarde kaarten weggooien totdat er slechts enkele kaarten over blijven. Vervolgens mag er om de beurt een kaart van de tegenstander gestolen worden. Je kunt echter niet zien welke kaart dit is voordat je de kaart al in handen hebt. Op deze manier probeer je zo veel mogelijk dubbele kaarten te krijgen zodat je ze weg kan gooien. Geen kaarten meer, dan heb je gewonnen.

Liegen kaartspel

Dit leuk spelletje voor 2 personen wordt ook met kaarten gespeeld. Het doel van het spel is om al jouw kaarten weg te spelen. Alle kaarten worden over beide spelers verdeeld. Vervolgens zal iedere speler om de beurt een kaart op een aparte stapel leggen. De eerste kaart wordt met de waarde omhoog neergelegd. Het is de bedoeling dat je een kaart met dezelfde waarde of afbeelding neerlegt. Echter wordt deze kaart ondersteboven op de stapel neergelegd. De tegenstander weet dan niet welke kaart je hebt neergelegd. Bij dit spel heb je namelijk de mogelijkheid om te liegen. Dit betekent dat je een kaart neerlegt op de stapel die er eigenlijk niet hoort. Je hebt echter de kans dat je gepakt wordt door de andere speler. Als je wordt gepakt, dan moet je de hele stapel in jouw hand nemen. 

Patchwork bordspel

Dit leuke bordspel voor 2 personen is bedoeld voor de echte puzzel liefhebbers. Het spel bestaat uit meerdere puzzelstukjes en een bord. Het doel is om jouw deel van het bord met zo veel mogelijk puzzelstukjes te vullen. Het spel is ook makkelijk mee te nemen op reis. Maar let er wel op dat je een tafel nodig hebt om het spel te spelen. De losse puzzelstukjes kunnen namelijk makkelijk kwijtraken wanneer er geen goede ondergrond is. 

Catan kaartspel

Dit leuk spelletje voor 2 personen is erg populair onder de ouderen. In grote lijnen gaat het spel over een koninkrijk opbouwen met kaarten. Je kunt voor jouw koninkrijk grondstoffen verzamelen zodat het kan groeien. Het doel is om een groter rijk te krijgen dan de tegenstander. Er zijn daarom ook manieren om de groei van de tegenstander te dwarsbomen. Het spel is in het begin lastig om in te komen. Er zijn namelijk veel elementen in het spel die je kunt gebruiken voor jouw koninkrijk.

Port Royal kaartspel

Dit leuk spelletje voor 2 personen maakt gebruik van speciale kaarten. Het spel bevat verschillende kaarten die allemaal een unieke functie hebben. Je moet de belangrijkste kaarten proberen te verzamelen om van de tegenstander te winnen. Naast tactiek en planning, is geluk ook erg belangrijk. Zo hebben zelfs beginnende spelers de kans om het spel te winnen. Een langzame overwinning is beter dan een snelle overwinning. Je wilt namelijk niet te veel risico nemen in het spel. 

Uno kaartspel

Vrijwel iedereen kent het spel UNO wel. Het is de bedoeling dat je als eerste alle kaarten wegspeelt. Dit doe je door speciale kaarten te gebruiken zodat de tegenstander steeds meer kaarten moet pakken. Heb je nog één kaart over, roep dan UNO voordat je de laatste kaart speelt.