Bordspellen 2 personen


Prijs

  

leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Toont alle 3 resultaten

Dit zijn de leukste bordspellen voor 2 personen

Een bordspel voor 2 personen kan erg leuk zijn om door de avond heen te komen. De meeste bordspellen zijn pas leuk vanaf 3 of meer personen. Het kan daarom wel eens lastig zijn om een spel te vinden die je vanaf twee personen kan spelen. Hier kun je een lijst zien met aanbevelingen van bordspellen die met 2 personen erg leuk kunnen zijn. Zo is er altijd wat te doen wanneer een vriend of familielid op bezoek komt. 

De leukste bordspellen voor 2 personen

Natuurlijk is niet ieder bordspel hetzelfde. Zo zijn er bijvoorbeeld coöperatieve spellen waarbij je met zijn tweeën moet samenwerken om het spel te winnen. Andere spellen kunnen meer de focus hebben om tegen elkaar te strijden. Je hebt dus de keuze om competitief tegen elkaar te spelen, of samen te werken in een spel waarbij je gezamenlijk kunt winnen. De inhoud van de spellen kunnen allemaal sterk van elkaar verschillen. Er zijn zoveel mogelijkheden om een eigen bordspel te bedenken. Het is daarom lastig om ze allemaal te categoriseren in homogene groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld spellen die gebruik maken van pionnen waarbij je aan het einde van het bord moet komen. Andere spellen kunnen weer gaan over het raden van de posities waar de tegenstander een object heeft staan. De grote variatie zorgt aan de ene kant voor veel variatie. Maar aan de andere kant is er zo altijd iets nieuws te ontdekken.

Battleship bordspel

Battleship is een erg leuk bordspel voor 2 personen waarbij je tegen elkaar moet gaan strijden. In ruwe lijnen gaat het spel over dat je de schepen van de tegenstander probeert te vernietigen. Dit doe je door de coördinaten te selecteren waar je wil aanvallen. Je kunt echter niet zien waar de tegenstander zijn schepen heeft staan. Het is dus een mix van strategisch nadenken en een beetje geluk. Als je de tegenstander goed kent, kun je bijvoorbeeld achterhalen waar hij zijn schepen zal neerzetten. Sommigen plaatsen namelijk graag de schepen aan de zijkant van het speelveld. Als je dit weet, zul je natuurlijk eerst de zijkanten van het speelveld proberen aan te vallen. Het spel is afgelopen wanneer alle schepen van de tegenstander zijn gezonken. De schepen komen in verschillende vormen en maten. Zo moeten bepaalde schepen meerdere keren geraakt worden om te zinken. Dit bordspel voor 2 personen is makkelijk te begrijpen, maar het kan al gauw lastiger worden wanneer beide spelers tactieken proberen te ontwikkelen.

Stratego bordspel

Stratego is nog een spel waarbij twee spelers tegen elkaar moeten strijden. Op het bord liggen verschillende typen strijders die de tegenstander kunnen aanvallen. Het is hierbij de bedoeling om de vlag van de tegenstander te veroveren. Je weet echter niet waar de vlag van de tegenstander zit. Ook kun je niet zien welke soort strijder op een bepaalde plek staat. Zo heb je kans tijdens het aanvallen dat jouw strijder verliest in plaats van de tegenstander. Het is hierbij de bedoeling om te achterhalen waar de verschillende typen strijders en de vlag staan. Zo kun je langzamerhand plekken op het speelveld veroveren om uiteindelijk de vlag te bereiken. Dit bordspel voor 2 personen heeft een hoge leercurve. Het inkomen in het spel is erg makkelijk, maar er zijn zoveel mogelijkheden voor tactieken waardoor je bij ieder spel iets nieuws kunt ontwikkelen. De moeilijkheidsgraad van het spel groeit dus mee met beide spelers. Zo blijft het spel ook op de lange termijn een spannende beleving.

Tickets to Ride bordspel

Tickets to Ride is een erg populair bordspel voor 2 personen. Het is zo populair dat er meerdere versies van het spel zijn uitgebracht. Het doel van het spel is om treinsporen te maken waardoor er een verbinding ontstaat tussen stations op verschillende locaties. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk treinverbindingen te maken tussen de verschillende locaties. Iedere versie van Tickets to Ride is weer anders omdat het speelveld steeds weer op een andere locatie gespeeld wordt. Zo is er bijvoorbeeld een versie die in Europa plaatsvindt. De schaal van de verschillende versies kunnen ook van elkaar verschillen. Zo is er bijvoorbeeld een veel kleinere schaal waar het spel alleen in New York plaatsvindt. Het spel is oorspronkelijk bedoeld voor 2 tot 5 spelers. Het spel wordt pas echt leuk wanneer er minimaal 3 spelers aan meedoen. Er zijn daarom ook versies die leuk zijn voor slechts twee personen. 

Escape Room bordspel

Escape Room is een bordspel voor 2 personen waar je samen kunt werken om het spel te winnen. De naam zegt het eigenlijk al, het is de bedoeling om met je teamgenoot te ontsnappen. Bij het spel heb je 60 minuten de tijd om met je teamgenoot de raadsels op te lossen om de kamer te kunnen ontsnappen. Door de gelimiteerde tijd kan de spanning al snel oplopen wanneer je niet snel genoeg werkt. Samenwerking is hierbij erg belangrijk omdat je niet genoeg tijd zal krijgen wanneer je alles zelf moet oplossen. Beide spelers blijven op deze manier constant betrokken bij het spel. Het spel wordt vooral spannend wanneer er fouten worden gemaakt. Deze fout moet vervolgens opgelost worden voordat er verder gespeeld kan worden. Je kan je voorstellen dat dit best veel tijd kan kosten terwijl je deze kostbare tijd hard nodig hebt om te kunnen ontsnappen. Dit spel is wereldwijd bekend en is ook zeker aan te raden voor 2 personen.