Prijs

  

leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Resultaat 1–20 van de 169 resultaten wordt getoond

Dit zijn de leukste bordspellen voor 2 personen

Een bordspel voor 2 personen kan erg leuk zijn om door de avond heen te komen. De meeste bordspellen kun je ook met2 spelen, sommige zijn echter pas leuk vanaf 3 of meer personen. Het kan daarom wel eens lastig in te schatten zijn welk spel je goed met twee personen kan spelen. Hier kun je een lijst zien met onze aanbevelingen van bordspellen die met 2 personen erg leuk zijn. Zo is er altijd wat te doen wanneer een vriend of familielid op bezoek komt. 

De leukste bordspellen voor 2 personen

Natuurlijk is niet ieder bordspel hetzelfde. Zo zijn er bijvoorbeeld coöperatieve spellen waarbij je alleen of met meerderen moet samenwerken om het spel te winnen. Andere spellen kunnen meer de focus hebben om tegen elkaar te strijden. Je hebt dus de keuze om competitief tegen elkaar te spelen, of coöperatief samen te spelen in een spel waarbij je gezamenlijk kunt winnen. De inhoud van de spellen kunnen allemaal sterk van elkaar verschillen. Er zijn zoveel thema’s en spelmechanismen dat het daarom lastig is om ze allemaal te categoriseren in homogene groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld spellen die gebruik maken van apps, maar gelukkig is het overgrote deel nog steeds analoog.

Pandemic bordspel

Pandemic is een erg leuk coöperatief bordspel voor 2 personen waarbij je samen tegen het spel moet gaan strijden. Je hebt dit spel in verschillende varianten. In het ene bestrijd je een virus, in het andere de stijgende waterspiegel in Nederland. Ook komt deze spellenreeks met een Legacy variant. Deze spellen zijn te verkrijgen in het Nederlands en zijn een wereldwijd succes!

Unmatched

De subtitel zegt het al; in een strijd zijn geen gelijken. Dit spel is heel goed te spelen met 2 personen. Hierin heb je beide je eigen karakter en hele sterke karakter gerelateerde aanvals- en verdedigingskaarten. Uiteindelijk is het de bedoeling om je tegenstander te verslaan. In het basisspel zitten al verschillende karakters en deze zijn nog uit te breiden met vele meer!

Terraforming Mars

Dit is een relatief zware titel welke heel goed te spelen is met 2 personen. In dit spel probeer je Mars bewoonbaar te maken en uiteindelijk het spel te winnen met de meeste punten. Mars bewoonbaar maken doe je echter samen. Het spel eindigt dan ook op het moment dat Mars bewoonbaar is door voldoende zuurstof, water en temperatuur. Dit spel speel je met kaarten welke je in je beurt uit kunt leggen en die kaarten leveren je voordelen op. Je moet echter ook kosten betalen om deze kaarten te kunnen spelen. Heel goed spel en staat ook in onze eigen top 10!

Escape Room bordspel

Escape Room is een bordspel serie welke heel goed werken voor 2 personen. Je kunt hierin samenwerken om het spel te winnen. Bij het spel heb je vaak 60 minuten de tijd om met je teamgenoot de raadsels op te lossen om de kamer te kunnen ontsnappen of het mysterie op te lossen. Door de gelimiteerde tijd kan de spanning al snel oplopen wanneer je niet snel genoeg werkt. Samenwerking is hierbij erg belangrijk omdat je niet genoeg tijd zal krijgen wanneer je alles zelf moet oplossen. Beide spelers blijven op deze manier constant betrokken bij het spel. Het spel wordt vooral spannend wanneer er fouten worden gemaakt. Deze fout moet vervolgens opgelost worden voordat er verder gespeeld kan worden. Je kan je voorstellen dat dit best veel tijd kan kosten terwijl je deze kostbare tijd hard nodig hebt om te kunnen ontsnappen. Voorbeelden van deze spellen zijn: Unlock, Exit, Undo, 50 Clues, Suspects